Официален уебсайт на курорта Боровец
Информационен център Бороспорт 0889 607 000

За ски зона Боровец

Боровец е един от най-големите българскиски курорти по дължина и капацитет на ски пистите и съоръженията. Разположен е по северните склонове на Мусаленския хребет в източната част на Рила планина. Сгушен във вековните борови гори на над 1300м надморска височина, Боровец е идеалното място за зимни спортове и почивки.

Климатът в курорта е умерен, зимата е мека и с много снеговалежи. Средната температура през януари - най-студения месец, е около 4.8°C. Ски сезонът обикновено продължава от средата на декември до април.

Курортът предлага отлични условия за зимни спортове: алпийски ски, сноуборд, ски бягане, фрирайд и ски туринг.

Поразяващи зимни пейзажи, слънце и разбира се разнообразие от ски писти – 24 на брой с обща дължина 58 км. Пистите са с различна трудност и натовареност, като са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали и експерти.

Боровец е два пъти домакин на състезания за Световната купа по ски алпийски дисциплини и дванадесет пъти домакин на състезания за Европейската купа, последното от които беше през февруари 2016 г. (гигантски слалом за жени).

Боровец е предизвикателство и любимо място и за сноубордистите, на които предлага различни по сложност и натовареност терени.

В края на деня курортът продължава да е оживен благодарение на създадените условия за нощно каране до 22 часа и многобройните уютни таверни и барове.